Κυριακή, Φεβρουαρίου 12, 2006

Αγάπη μου , δεν πρόλαβα να σε σκοτώσω!

Μπροστά σε μια λευκή σελίδα. Η Ευγενία ετοιμαζόταν να αφήσει το τελευταίο σημείωμα στον Αλέξανδρο. Θα έφευγε οριστικά από το σπίτι του και τη ζωή του. Ακόμη δεν ήξερε πόσο μοιραίο θα ήταν εκείνο το βράδυ...
Η Ευγενία 30 ετών , μέτριο ανάστημα , κορμί ευλύγιστο , καστανά μάτια και τέλεια μακριά μαλλιά. Τις περισσότερες φορές ξανθιά. Το μεγάλο της πάθος ήταν η σκηνογραφία. Από μικρή ασχολιόταν με την κατασκευή διακοσμητικών αντικειμένων ή ακόμη και με το σχεδιασμό ρούχων. Παρόλα που δεν πέτυχε σε κάποια σχολή μπόρεσε να πραγματοποιήσει το όνειρό της σπουδάζοντας σκηνογραφία σε ένα ιδιωτικό ΙΕΚ.
Η γνωριμία της με τον Αλέξανδρο της έφερε και γούρι. Ανέλαβε τη σκηνογραφία σε μια ερασιτεχνική παράσταση. Μια θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Ευγενία άρχισε να γράφει:

«Αλέξανδρε θέλω να ξέρεις ότι σε αγάπησα με όλη τη δύναμη της καρδιάς μου. Δε θα σου πω λόγια κλαψιάρικα , το ξέρω ότι τα μισείς. Απλά θέλω να σε ενημερώσω ότι μάζεψα όλα τα πράγματά μου από το σπίτι σου και αποχωρώ. Την αιτία την ξέρεις... Δε μπορώ να ανεχτώ το κέρατο!!! Σε παρακαλώ μη με ψάξεις.
Ευγενία»

Θα ήθελε να έβλεπε τη φάτσα του Αλέξανδρου όταν θα διαβάσει αυτό το σημείωμα. Εκείνος δεν την είχε ικανή να δώσει τέλος στη σχέση τους. Από την πλευρά της η Ευγενία ήθελε να φύγει με αξιοπρέπεια από αυτή τη σχέση.

Ο Αλέξανδρος απουσίαζε στην Αθήνα για έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Προπονητής σε ερασιτεχνική ομάδα ποδοσφαίρου. Θα επέστρεφε το νωρίς το βράδυ με το δικό του αυτοκίνητο. Έπαιζε μπουζούκι σε μια μουσική ταβέρνα και έπρεπε να επιστρέψει εγκαίρως. Καλό παιδί ο Αλέξανδρος αλλά είχε και το ελάττωμά του: θαυμαστής του ωραίου φύλλου ( ή σε απλά ελληνικά δεν άφηνε θηλύκια γάτα....)

Η Ευγενία κάλεσε ραδιοταξί. Πέταξε το αντικλείδι που είχε από το σπίτι του Αλέξανδρου κάτω από την πόρτα. Σε δύο μικρούς σάκους χώρεσαν όλα της τα υπάρχοντα. Ευτυχώς που ακόμη κρατούσε το σπίτι που νοίκιαζε. Είχε αρνηθεί την πρόταση του να αφήσει το σπίτι της και να μένει μόνιμα στο σπίτι του Αλέξανδρου. Είχε χαρεί με την πρόταση του αλλά είχε μάθει να είναι πάντα επιφυλακτική με τους άντρες. Πίστευε ότι μία τέτοια πρόταση από τον Αλέξανδρο ήταν ένδειξη για το πόσο σοβαρά έβλεπε εκείνος τη σχέση τους.
Κι όμως γρήγορα ήρθε το πρώτο στραβοπάτημά του. Η πρώτη απιστία. Η Ευγενία πληγώθηκε. Βρήκε τη δύναμη και συγχώρεσε... Μάταια όμως... Έστω και καθυστερημένα από κοινούς φίλους μάθαινε τα «κατορθώματα» του Αλέξανδρου. Είχε το χάρισμα ο Αλέξανδρος και έβρισκε τρόπους να δίνει πάντα εξηγήσεις. Μία φταίει το πότο , μία φταίει η πόρνη-γυναίκα που γνώρισε , μία υποστήριζε ότι ήταν ψέμα ότι άκουσε. Πραγματικά η Ευγενία ήταν άξια θαυμασμού. Τόση υπομονή!!!

Επιστροφή στο σπίτι της. Ένιωσε ανακούφιση. Άφησε τα πράγματά της και βγήκε έξω. Βόλτα στον αγαπημένο της δρόμο. Τσιμισκή. Μεσημέρι Σαββάτου. Κόσμος. Ήχοι! «Η αποθέωση του καπιταλισμού» , σκέφτηκε για μια στιγμή. Όπως και να το κάνουμε η Ευγενία είχε τις «αριστερές ανησυχίες» της. Σήμερα όμως....
Σήμερα είχε χωρίσει. Shopping Therapy! Σε λιγότερο από δύο ώρες βρέθηκε να κρατάει έξι τσάντες με ρούχα. Από εσώρουχα μέχρι καπέλο! «Άσχετο οι καταστηματάρχες πρέπει να λατρεύουν το χωρισμό...» , η φευγαλέα σκέψη της Ευγενίας.
Σήμερα ήθελε να νιώθει δυνατή. Έστω και μια φορά , έστω και για μια στιγμή να πάρει το αίμα της πίσω. Η στιγμή που ο Αλέξανδρος θα διαβάζει το σημείωμά της... «Αν έχει λίγο καρδιά έστω και για ένα δευτερόλεπτο θα νιώσει ότι τον σκοτώνω» , η σκέψη της Ευγενίας καθώς περνούσε από τη πλατεία Ναβαρίνου.
Αγόρασε και μια «σπιτική τυρόπιτα» από την Αλ. Σβώλου και επέστρεψε σπίτι της. Πήρε τηλέφωνο τη Χριστίνα. Μίλησε για το χωρισμό της και κανόνισε τη βραδινή της έξοδο.

«Οινοχόος» εκεί ήταν η συνάντηση της Ευγενίας και της Χριστίνας. Υπέροχος χώρος για δείπνο. Εκλεκτή κουζίνα και ατμόσφαιρα.
Συμπτώσεις της ζωής. Στο ίδιο χώρο η Βίκυ και εγώ. ( Η Βίκυ αγαπημένο πρόσωπο , ο «Οινοχόος» είναι ο χώρος μας εδώ και πολλά χρόνια). Και οι συμπτώσεις συνεχίζονται. Η Χριστίνα και η Βίκυ φίλες.
Τελικά καθίσαμε και οι τέσσερις στο ίδιο τραπέζι. Έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις. Κόκκινο κρασί. Ευχάριστο κλίμα. Απέναντι μου η Βίκυ , δίπλα μου η Ευγενία. Τσιγάρα και κουβέντα.
Η Βίκυ το είχε καταλάβει. Η Ευγενία μου άρεσε. Ασφαλώς και δεν ήξερα τίποτα για τη σχέση που είχε και το χωρισμό της. Αλλιώς θα καταλάβαινα που χανόταν η σκέψη της. Μάλιστα σε μια στιγμή έκλεισε επιδεικτικά το κινητό της. «Απόψε δε θέλω να με ενοχλήσει κανείς» , ήταν τα λόγια της Ευγενίας. Όμως διαρκώς σκεφτόταν τον Αλέξανδρο και ότι σε λίγο θα έφτανε στο σπίτι του και... επιτέλους θα διάβαζε το σημείωμα της!
Το κρασί πόσο γρήγορα τελείωνε! Άξια παιδιά και οι τέσσερις! Καλά που ήμασταν στον «Οινοχόο»... Χα χα!
Ίσως να φταίει το κρασί , ίσως η Ευγενία και εκείνο το βράδυ ήμουν παραπάνω από ότι πρέπει τολμηρός. Το χέρι μου κύλησε κάτω από το τραπέζι , ανάμεσα στα πόδια της Ευγενίας. Τρόμαξα!
Τρόμαξα επειδή η Ευγενία δεν αντέδρασε. Επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία; Απόσυρση χεριού! Η Βίκυ κάτι κατάλαβε. Το είδα στη ματιά της. Πάντα με τη Βίκυ επικοινωνούσαν οι ματιές μας.
H νύχτα συνεχίστηκε στο apallou – bar.
Αλκοόλ συνέχεια! Οι τολμηρές κινήσεις μου αντικαταστάθηκαν από τα φιλιά. Αυτή τη φορά υπήρχε ανταπόκριση από την Ευγενία. Τώρα κατάλαβε και η Χριστίνα ότι κάτι τρέχει με μένα και την Ευγενία.
Αντιθέτως η άγνοια η δική μου με έκανε ευτυχισμένο. Νόμιζα ότι γοήτευσα την Ευγενία. Ιδέα δεν είχα για Αλέξανδρο και χωρισμό κλπ.
Η Ευγενία από την άλλη συνέχεια σκεφτόταν τον Αλέξανδρο. Ήταν σίγουρη ότι θα είχε διαβάσει το σημείωμά της. Της προέκυψε και το δικό μου φλερτ , ιδανική λύση για να ξεπεράσει το χωρισμό της.
Ποτά και ξανά ποτά. Το τέλος της βραδιάς. Με την Ευγενία προς την ίδια κατεύθυνση.
Πορεία προς τα κάστρα.
Με τα πόδια και τα φιλιά της Ευγενίας...
Στο σπίτι της Ευγενίας ... στο κρεβάτι της Ευγενίας... Ιδανική κατάληξη της νυχτερινής εξόδου...

Πρωινό ξύπνημα! Πρωί Κυριακής. Μοιάζει με διαστροφή αλλά είναι συνήθεια. Κάθε πρωί μόλις ξυπνήσω ακούω ειδήσεις στο ράδιο. Η Ευγενία γέλασε με αυτή μου τη συνήθεια. Άρχισε να με πειράζει. Η ώρα πλησίαζε 10 , το πρωί. Η ματιά μου στο γυμνό κορμί της Ευγενίας , ήταν υπέροχο! Η βελόνα του ραδιοφώνου προσπέρασε τη Θεία Λειτουργία και κάτι σκυλοτράγουδα και κατέληξε στο 102FM. Ειδήσεις. Πρώτη είδηση η επίσκεψη Καραμανλή στη Κίνα. Σηκώθηκα και πήγα στο μπάνιο.
Μόλις επέστρεψα από το μπάνιο η Ευγενία είχε πάψει να γελά. Δάκρυα.
Δεν ήξερα τι να πω. Ρωτούσα τι έγινε μα ... σιωπή! Την παρακάλεσα. Τίποτα! Με έδιωξε από το σπίτι. «Η γκόμενα είναι ψυχάκιας» σκέφτηκα.
Έφυγα θυμωμένος. Αμέσως πήρα τηλέφωνο τη Βίκυ. Με τη σειρά της εκείνη συγκέντρωσε τις απαραίτητες πληροφορίες από τη Χριστίνα. Έμαθα για το χωρισμό της Ευγενίας εκείνο το βράδυ. Αυτό ήταν με ήθελε για μια ξεπέτα και το μετάνιωσε. Άβυσσος οι γυναίκες.

Έτσι πίστευα.
Σήμερα έμαθα όλη την αλήθεια. Το ραδιόφωνο είπε και άλλες ειδήσεις εκείνο το πρωινό... Ειδήσεις που δεν άκουσα , βρισκόμουν στο μπάνιο! Τροχαίο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Νεκρό ένα νεαρό ζευγάρι., Αλέξανδρος και Μαρία. Μαρία ο παράλληλος δεσμός του Αλέξανδρου. Η Ευγενία σοκαρίστηκε. Νεκρός ο Αλέξανδρος! Μέχρι το τέλος της ζωής του να με κερατώνει!!!

Ο Αλέξανδρος δεν πρόλαβε να διαβάσει το σημείωμα της Ευγενίας. Σκοτώθηκε πριν προλάβει να τον «σκοτώσει» έστω και για στιγμή η Ευγενία....

Από εκείνο το πρωινό άλλαξα συνήθειες. Ποτέ ξανά ειδήσεις το πρωί...


(Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Αλέξανδρου και της Μαρίας ,δεν είχα την τύχη να τους γνωρίσω )

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυριακάτικα μας κούφανες με αυτά που γράφεις.

kakos είπε...

μάλλον μισείς το γυναικείο φίλο?

Γρηγόρης είπε...

Αν και υπάρχει τρόπος να το αποφύγω καλό θα ήταν να αποφεύγονται τα ανώνυμα σχόλια.

mitsos86 είπε...

Θλιβερή ιστορία. Ιδανική για Κυριακάτικο πρωινό