Κυριακή, Φεβρουαρίου 19, 2006

Κυριακής ανάγνωσμα...

Η Κυριακή! Καθαρός χρόνος. Η εβδόμη ημέρα. Με τις κυριακάτικες εφημερίδες και τον πρωινό καφέ. Ημέρα για σκέψεις και σκότωμα... νεκρός χρόνος για πολλούς. Ευκαιρία για ξεφάντωμα ή για χαλάρωση (από την κραιπάλη του Σαββατόβραδου για όσους λειτουργούν έτσι) ή πραγματικής ξεκούρασης μετά από τα ζόρια της εβδομάδας.
Η Κυριακή πάντα είχε δύο όψεις. Τη χαλαρότητα και τη μελαγχολία. Το βράδυ της Κυριακής , δύσκολη υπόθεση... Η θλίψη για την εβδομάδα που ξεκινά. Οι υποχρεώσεις για την εβδομάδα που ξεκινά. Τελικά η Κυριακή δεν μου αρέσει. Το διπλό πρόσωπό της θυμίζει γυναίκα άπιστη. Μέχρι το απόγευμα να είσαι καλά και το απόγευμα να σε πιάνει θλίψη.
Όχι ότι η θλίψη είναι κακός παράγοντας αλλά πώς να το κάνουμε δεν είναι και η καλύτερη κατάσταση. Ακόμη και σε νεκρό χρόνο διακοπών και παρόλα που ξέρεις ότι τη Δευτέρα δεν έχεις καμία υποχρέωση μελαγχολείς... το βλέπεις στην ατμόσφαιρα: όλοι ετοιμάζονται για τη λεγόμενη Τσαγκαροδευτέρα!!!
Άσε το όλο ανέκδοτο : όλα ξεκινούν από Δευτέρα! Από δίαιτα μέχρι εργασία! Τελικά αυτή η εναλλαγή από Κυριακή προς Δευτέρα σκοτώνει... Στην πράξη όμως τίποτα δεν αλλάζει!!! Όλα είναι στο μυαλό μας! Η συμβατικότητα του χρόνου δεν μπορεί να είναι η λύση ή αιτία αλλαγών. Η ουσία είναι εσύ τι κάνεις όχι τη Δευτέρα αλλά κάθε στιγμή.
«Τις Κυριακές από παιδί τις σιχαινόμουνα» , που λένε και οι Κατσιμίχα. Κάπως έτσι πάει πέρασε και αυτή η Κυριακή. Ευτυχώς ήπιαμε το ουζάκι μας δίπλα στη θάλασσα!!! Τα υπόλοιπα έρχονται...
Το θέμα είναι ότι η ψυχολογία της Κυριακή δύσκολα αλλάζει. Χρόνια έψαχνα να βρω λύση και τελικά νομίζω ότι το πέτυχα....
Πέτυχα να είναι κάθε μέρα Κυριακή.... ( Παρέα με την Κυριακή για 7 ημέρες την εβδομάδα .... Κυριακή η σύντροφος της ζωής μου)
Τώρα καλό είναι αυτό;
Εννοώ να είναι κάθε μέρα Κυριακή!!!
Χα Χα Χα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: