Σάββατο, Μαρτίου 04, 2006

Η μάκσα της χαράς...


Με μια μάσκα αλλάζει η μορφή σου. Είναι τόσο απλό... Απόκριες και η μεταμφίεση είναι μέσα στο πρόγραμμα. Μάσκα για τη ψυχή δεν έχει ακόμη σχεδιαστεί , δεν υπάρχει... Η εσωτερική μεταμόρφωση με χρήση μάσκας είναι ανέφικτη. Γεγονότα στην προοπτική του χρόνου ίσως μπορούν να μεταμφιέσουν , να μεταμορφώσουν τον εσωτερικό μας κόσμο.
Με τον καιρό αρχίζω να πιστεύω ότι και ο χαρακτήρας και η ψυχή είναι ζήτημα DNA. Βλέπεις δίδυμα αδέλφια που μεγαλώνουν στο ίδιο περιβάλλον και είναι τόσο διαφορετικοί άνθρωποι. Άρα μην ψάχνεις για μάσκες του εσωτερικού κόσμου. Με αυτά τα υλικά θα πορευτείς. Και αν έχεις κότσια ίσως μπορείς να διορθώσεις τις «ατέλειες» του χαρακτήρα. Αν και προσωπικά λατρεύω τις «ατέλειες». Το «καλό» , το «ισορροπημένο» δεν το αντέχω. Είναι ανιαροί χαρακτήρες.
Δε θέλω να σε βάλω και σε ποιο δύσκολα μονοπάτια, στη μάσκα της υποκρισίας!!! Έστω και για μια στιγμή νομίζεις ότι μπορείς να παραπλανήσεις.... Μα ξεχνάς ότι ο χρόνος θα σε προδώσει. Κάποια στιγμή θα «ξεχαστείς» και θα δείξεις το αληθινό σου πρόσωπο. Το πρόσωπο που κρύβεις... Κι όμως ο άλλος ίσως να λατρέψει ότι κρύβεις. Ξέρεις γιατί; Γιατί αυτό που κρύβεις είναι η αλήθειά σου. Και η αλήθεια είναι από τα πιο πολύτιμα δώρα που μπορείς να κάνεις.
Σε μια εποχή που όλα έχουν γίνει άσε τη ψυχή να αναπνεύσει. Μη την φορτώνεις με προσποιήσεις και τεχνάσματα. Μάσκα ψυχής όσο και αν προσπαθήσεις δεν υπάρχει. Ακόμη και αν καταφέρνεις να «ξεφεύγεις» η τελική σούμα θα είναι εις βάρος σου: Έζησες χωρίς την αλήθεια της ψυχής σου.
Σαν κήρυγμα σου μοιάζουν όλα αυτά. Συγνώμη δεν ήταν αυτές οι προθέσεις μου. Σε λίγο θα φορέσω και εγώ τη μάσκα μου. Τη μάσκα της χαράς και θα περάσω «χαρούμενες αποκριές». Γιατί να φορέσω μάσκά;
Γιατί μισώ τις αποκριές. Αποκριά του 1986 αποχαιρέτησα για πάντα το Δημήτρη... 16 Μάρτη 1986.
(Ο Δημήτρης ήταν ο μπαμπάς...)

1 σχόλιο:

Marina είπε...

Και τώρα που τελείωσαν οι Αποκριές, τι θα κάνουμε χωρίς μάσκες? Οι μάσκες αυτές ήταν μιά κάποια λύση για τα προσωρινά μας αισθήματα..