Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2006

Ο πρόεδρος!!! Έβο Μοράλες της Κολομβίας

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες ανακοίνωσε το Σάββατο πως θα προσφέρει στον ηγέτη της Κούβας Φιδέλ Κάστρο για την 80η επέτειο των γενεθλίων του ένα γλυκό από αλεύρι κόκας, έτσι ώστε να επισημάνει στον κόσμο ολόκληρο πως το φυτό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μία πλειάδα άλλες χρήσεις κι όχι αποκλειστικώς ως ναρκωτικό.Ο Μοράλες, ένας από τους δεδηλωμένους θαυμαστές του καστρικού καθεστώτος, αλλά και του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες, δήλωσε πως έχει προσκληθεί για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα γενέθλια του ‘λίδερ μάξιμο’ στις 13 Αυγούστου στην Αβάνα.«Ο Φιδέλ παρήγγειλε ένα γλυκό από κόκα για τα γενέθλιά του. Ποιος θα τολμήσει να πει μετά απ’ αυτό πως η κόκα είναι κοκαΐνη;», τόνισε ο Μοράλες μιλώντας στους χωρικούς της Ιρουπάνα, στην περιοχή Γιούγκας.
Ο Μοράλες κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής αυτής, που παράγει κατ’ εξοχήν φύλλα κόκας, να οργανωθούν στην επεξεργασία του φυτού και να συμμετάσχουν σε μία «διεθνή εκστρατεία» για να αποδείξουν πως «με την κόκα δεν παρασκευάζεται μόνο κοκαΐνη».Ο πρόεδρος, που πριν την εκλογή του ήταν εκπρόσωπος των καλλιεργητών κόκας στο Τσαπάρε, στην κεντρική Βολιβία, διαθέτει ένα εκατ. δολάρια, που του παρέσχε η Βενεζουέλα για να προωθήσει την βιομηχανοποίηση της καλλιέργειας του φυτού, το οποίο από καταβολής χρησιμοποιείται για ιατρικούς και λατρευτικούς σκοπούς από τους πληθυσμούς των Άνδεων.
Ενα γλυκό με κόκα δωρίσε ο Μοράλες στον Φιδέλ Κάστρο για τα 80α γενέθλιά του
Πηγή: ΑΠΕ

1 σχόλιο:

Juanita La Quejica είπε...

Και ο άσχετος ο Στραβελάκης ολοκλήρωσε την είδηση με ένα ύφος 1000 καρατίων, στεναχωρημένο, διδακτικό και προβληματισμένο, ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι από τα φύλλα κόκας προέρχεται (λάθος λέξη, προκύπτει θα έπρεπε να πει) η θανατηφόρα κοκαϊνη. Και από τον καπνό προκύπτει το τσιγάρο, αλλά είναι νόμιμο παγκοσμίως. Και τελικά, ας ανοίξουμε ένα βιβλίο στην τύχη που μιλά για την ιστορία των λαών της Λατινικής Αμερικής προ Κολόμβου και θα δούμε πόσο στενά συνυφασμένη είναι η παραγωγή φύλλων κόκας με την ιστορία και την επιβίωση αυτού του λαού της Κολομβίας. Ή, ας ενημερωθούμε για το που πάνε τα μεγαλύτερα φορτία κόκα επισήμως, όπως για παράδειγμα στην εταιρεία που παράγει το αναψυκτικό που πάει με όλα. Πολύ υποκρισία και έλλειψη ενημέρωσης...