Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2006

Προτάσεις για ένα καλύτερο monitor

Μετά το θόρυβο για τα linkblogs και τα σχετικά, μερικές προτάσεις και ιδέες για ένα καλύτερο monitor.
Επειδή όλοι συμφωνούμε και αναγνωρίζουμε ότι το monitor είναι ένα χρήσιμο και αναγκαίο εργαλείο, καλύτερα να συμβάλλουμε όλοι με ιδέες και προτάσεις ώστε να γίνει πιο «σωστό» και πιο «δίκαιο».

Συνοπτικά θα είχα να προτείνω τα ακόλουθα:

Τα posts της ημέρας από τον καθένα blogger (σε περίπτωση που είναι περισσότερα από ένα) να εμφανίζονται ομαδοποιημένα χωρίς τις αρχικές παραγράφους παρά μόνο με τους τίτλους. Έτσι αποφεύγεται η εικόνα που δημιουργείται στο monitor όταν ένας blogger «καταλαμβάνει» το monitor ανεβάζοντας πολλά posts την ίδια ημέρα.

Προτείνω δικαίωμα για linkblog να έχουν μόνο όσοι διαθέτουν blog και εμφανίζεται στο monitor. Με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγονται τα σικέ linkblog.

Η σελίδα με τα δημοφιλή να «προκύπτει» με βάση τα linkblog των blogger και να μειωθεί ο χρόνος που μπορεί να παραμείνει ένα post στα δημοφιλή σε μια εβδομάδα.

Το μέγεθος της γραμματοσειράς στο monitor να μην εξαρτάται από τα linkblog αλλά από το πόσοι επιλέγουν να διαβάσουν ένα post «διάμεσου» monitor.

________________________________________

Νομίζω ότι ο δημιουργός του monitor θέλει το δημιουργήματά του να λειτουργεί πιο καλά και είναι σωστό να εκφράσουμε όλοι τις προτάσεις μας για αυτό το εργαλείο.

4 σχόλια:

Dead_Poet είπε...

Ακομα φιλτατε, δεν πηρα απαντηση στην ερωτηση που εθεσα σε προηγουμενο ποστ! Απαντηση η οποια θα παιξει ιδιαιτερο ρολο για τη συνεχεια της κουβεντας μας!

Αναμενω...

elefantas είπε...

συμφωνώ με όλα εκτός απο το τελευταίο. Το μέγεθος της γραμματοσειράς δεν πρέπει να επηρρεάζεται με κανένα τρόπο. Δημοφιλή ή όχι όλα τα ποστ θα πρέπει να εμφανίζονται με την ίδια γραμματοσειρά.

Rodia είπε...

Συμφωνώ με elefanta :-)

Rodia είπε...

..συχνά προσπαθώ να ΜΗ γράψω επειδή φοβάμαι ότι θα "φουσκώσουν" τα γράμματά μου..
(για τούτο απενεργοποίησα προσωρινά τον ΟΗΕ)