Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2006

TIM :Θέλω να κλέβω τους συνδρομητές μου

Διαβάστε το αίσχος της ΤΙΜ.
Πως κλέβει επίσημα τους συνδρομητές της. Πολύ καλά κάνει ο Στάθης της Ελευθεροτυπίας και αναδεικνύει αυτό το θέμα.
Η λέξη απάραδεκτο ή αίσχος ίσως να μην αρκεί.
Γράφει ο Στάθης:
Από αναγνώστη της στήλης έλαβα το παρακάτω e-mail και το παραθέτω ως έχει, μήπως κι ενδιαφερθεί ο Αγιος Φραγκίσκος της Ασίζης, ο Μοντεζούμα ή

όποιος άλλος αισθάνεται αρμόδιος για τις τύχες αυτής της χώρας - τουλάχιστον πιο αρμόδιος απ' τις Ασύστολες Εταιρείες, τη μαμά Διαφήμιση ή τον Μεγάλο μας Αδελφό, αν προτιμάτε.

Αφορά την ΤΙΜ (τη γνωστή εταιρεία που διαφημίζεται μέσω κάποιων ηλίθιων σποτ στην τηλεόραση τα οποία προσβάλλουν κι αποκαΐδια μυαλού σαλαμάνδρας, όχι ανθρώπους, έστω Ελληνες, έστω Κρομανιόν)...

Γράφει λοιπόν ο αναγνώστης: «Εδώ και λίγους

μήνες είμαι συνδρομητής της ΤΙΜ (καρτοκινητό). Πριν ένα μήνα περίπου, άρχισα να δέχομαι καθημερινά 5-6 μηνύματα από το 1260 της ΤΙΜ με περιεχόμενο πολιτικές, αθλητικές, οικονομικές ειδήσεις και εορτολόγιο.

Αφού βεβαιώθηκα ότι δεν χρεωνόταν κάποιο ποσό στον λογαριασμό μου, δεν έδωσα παραπάνω σημασία.

Χθες όμως ήρθε το παρακάτω μήνυμα: 25/6/06, ώρα 10.36, 1260: θα συνεχίσετε να λαμβάνετε καθημερινά τις εορτές με χρέωση ευρώ 0,1 ανά ημέρα, αν θέλετε να απενεργοποιήσετε την υπηρεσία, στείλτε ΓΙΟ OFF στο 7030.

Παρατηρήσεις.

1) Δεν μου λένε, ότι αν θέλω να ενεργοποιήσω την υπηρεσία, θα πρέπει να τους στείλω μήνυμα. Λένε ότι είναι ενεργοποιημένη η υπηρεσία, χωρίς να τους το ζητήσω, και ότι πρέπει ΕΓΩ να αφιερώσω χρόνο και χρήμα (αφού το μήνυμα που πρέπει να στείλω φυσικά θα χρεωθεί) για να απενεργοποιήσω κάτι που εγώ δεν ζήτησα ποτέ!

2) Θα μπορούσα να μην έχω διαβάσει το μήνυμα, όπως έχω κάνει πολλές φορές όταν έβλεπα ότι ήταν πάλι απ' το 1260 της ΤΙΜ, και να το διαγράψω αμέσως. Η ΤΙΜ θα θεωρούσε τότε ότι δέχομαι την πρότασή της και θα άρχιζε να με χρεώνει κατά το δοκούν.

3) Η μητέρα μου που είναι 70 χρονών και δεν ξέρει καλά καλά να παίρνει τηλέφωνο με το κινητό, αν τυχόν διάβαζε το μήνυμα (που ούτε καν τη διαδικασία γνωρίζει) πώς θα μπορούσε να απαντήσει με μήνυμα, που δεν έχει ιδέαν όχι πώς να στείλει μήνυμα, αλλά ούτε καν ότι έχει τη δυνατότητα να στείλει;

4) Αμέσως μόλις πήρα το μήνυμα, επικοινώνησα με το 1260 της ΤΙΜ και της ζήτησα να απενεργοποιήσει η ίδια η ΤΙΜ την υπηρεσία αυτή, χωρίς εγώ να στείλω μήνυμα.

Η απάντηση ήταν ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό, διότι το σύστημα απενεργοποιεί την υπηρεσία (που δεν ζήτησα) μόνον με δικό μου μήνυμα!!!

Εγώ τελικά τι πρέπει να κάνω;

Τάδε - Τάδε» (τα στοιχεία του αναγνώστη στη διάθεσή μας - οι υπογραμμίσεις δικές μας).

Τι να σας πω, καλέ μου πολίτη; αν περιμένετε από μένα να σας πω να τους βάλετε φωτιά, δεν θα σας το προτείνω, διότι θα με πάνε μέσα.

Κι αν με πάνε μέσα δεν θα μπορώ να αποφεύγω τις επισκέψεις της θείας Φωτούλας -θα της είναι αδύνατον να χάσει την ευχαρίστηση.

*****

Πλην όμως ο αναγνώστης μας μάς έστειλε και τρία υστερογραφάκια. Πάρτε τα χάπια σας και διαβάστε τα: ΥΓ1: Αν ρωτήσεις 100 ανθρώπους πόσα λεπτά είναι ευρώ 0,1 οι 99 θα σου πουν 1 λεπτό, ενώ το πραγματικό είναι 10 λεπτά. (Νομίζω ότι

στις τιμές είναι υποχρεωτική η αναγραφή 2 δεκαδικών ψηφίων)

ΥΓ2: Η μαλακία μου (σ.σ.: σας παρακαλώ! μας διαβάζουν και παιδιά) είναι ότι το βράδυ της Κυριακής το έστειλα τελικώς το μήνυμα που μου ζητούσε η ΤΙΜ (άρα και το χρεώθηκα και έκανα το δικό τους).

ΥΓ3: Νέο μήνυμα απ' την ΤΙΜ: 26/06/06, 14 και 37': «Θα συνεχίσετε να λαμβάνετε καθημερινά αθλητικά νέα με χρέωση ευρώ 0,1 ανά ημέρα. Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε την υπηρεσία στείλτε ΠΟΔ OFF στο 7030».

«Τώρα, τι πρέπει να κάνω;»

α) Μπορείτε να τρελλαθείτε με την ησυχία σας.

β) Μπορείτε να καταπιείτε το κινητό σας - αν και αυτό δεν είναι λύση, θα συνεχίσουν να σας χρεώνουν, ώσπου να το χωνέψετε.

γ) Μπορείτε στο τρίτο πόιν που θα ακούσετε μέσα στο κεφάλι σας, να αφήσετε μήνυμα...

δ) Μπορείτε να αλλάξετε εταιρεία, ώστε μια άλλη καλύτερη να σας κάνει χειρότερα.

ε) Μπορείτε, αφού δεν γίνεται να αποφύγετε τον εκσυγχρονισμό, να κλείσετε τα μάτια και να τον απολαύσετε.

Φωτιά μόνον μην τους βάλετε, θα πάνε μέσα τον Τουταγχαμών κι όποιον άλλον νοιάζεται για τη ζωή των πολιτών σ' αυτήν τη χώρα των θεών (του κέρδους) και των νεάντερταλ...

ΥΓ.: Η ανάγνωση της στήλης επιβαρύνεται με ευρώ 0,0666! Χι-χι-χι...
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 28.VI.06 από την "Ελευθεροτυπία"

12 σχόλια:

Chaca-Khan είπε...

Α-ΠΙ-ΣΤ-ΕΥ-ΤΟ!!!

τελικά νομίζω ότι ΕΧΕΙ νόημα να αναδημοσιεύονται στα blogs επιλεγμένα mediaκά άρθρα!

Matron Maya είπε...

το καλύτερο που έχετε να κάνετε φαντάζομαι ειναι να καταργήσετε το καρτοκινητο απο τη στιγμη βέβαια που δεν έχετε δήλώσει το όνομα σας και να τους αφήνετε να σας χρεώνουν... (ξοδέψτε πρώτα τις μονάδες σας!!!)

Από την στιγμή πάλι που οι αρμόδιοι δεν κάνουν τίποτα.. αναδημοσιευτε γιατι χανόμαστε!

Ανώνυμος είπε...

Ω, ρε τι χρεωσεις εχουν να φανε οι τυφλοι με κινητο...

Γρηγόρης είπε...

Αναδημοσίευση σε όλα τα blogs να πάρει ένα γερό μάθημα η ΤΙΜ και όποια άλλη εταιρεία κάνει ΄τετοια κόλπα.
Αυτή ας είναι η απάντησή μας.

Chaca-Khan είπε...

Nαι αλλά ρε συ γρηγόρη, ενεργοποίησε και τo "δημιουργία συνδέσμου"/"links to this post". Βαριέμαι να το κάνω χειροκίνητα, έτσι είναι.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα γιατι η διαφημιση με το "παρα πεντε" ήταν ωραία

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Μπορω να αναδημοσιευσω αυτο το κειμενο;

Η ΤΙΜ ειναι γνωστο οτι σαν εταιρια ειναι πιο κλεφτης απ'ολες τις αλλες.Χρονια τωρα...

Στη τσιτα ειμαστε;Στη τσιτα;

e-Lawyer είπε...

Αυτό που πραγματικά πρέπει να γίνει είναι προσφυγή στην ΕΕΤΤ
www.eett.gr

Μόνο από εκεί μπορεί να πεσει το πρόστιμο.

Ανώνυμος είπε...

Μα αρέσει που αρκετοί bloggers αναδημοσιεύουν το κείμενο. Να ένα καλό σημείο των blogs. Αντε να δειξουμε ότι έχουμε δυναμη

Ανώνυμος είπε...

Μαζί σας παιδιά.. έχει φύγει ήδη για αναδημοσίευση. Μπάς και ανοίξουν τα μάτια ορισμένων.
Truly yours
Viki

divebomb djingle είπε...

περα απο την επιστολη που εστειλε ο αναγνωστης της στηλης του Σταθη, υπαρχει αλλη μαρτυρια συνδρομητη καρτοκινητου ΤΙΜ που να επιβεβαιωνει την καταγγελια; ή απλα ετυχε σε εκεινον ισως και απο δικους του λαθος χειρισμους;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ παρατηρώ την αβουλία στην οποία μας έχουν εξασκήσει.
Ένα μπανεράκι σε κάθε μπλογκ με μύνημα ότι η Τιμ είναι κλέφτες.
Μου φαίνεται θα το κάνω μπλογκάκι, θα φτιάξω τα μπανεράκια και να πηγαίνουν να τα αντιγράφουν.
Να γίνει όπως με το χέρι για φτηνό ιντερνέτ. Τα μπλογκς είναι δυναμικά πράγματα, λίγη φαντασία θέλει να γαμήσουμε μερικά μανατζεράκια των πολυεθνικών.