Τετάρτη, Ιουλίου 26, 2006

Μαρία Νικηφόρου , παράδειγμα ενεργούς αντίστασης

«Δε θέλουν να πηγαίνουν άνθρωποι να βλέπουν την κατάσταση και να την αναδεικνύουν. Δε θέλουν να μαθαίνει κανείς τι συμβαίνει στα κατεχόμενα, δε θέλουν τη μαρτυρία τη δική μας. Θέλουν να περνάει μόνο η δική τους προπαγάνδα. Οτι ρίχνουν μια βόμβα γιατί κυνηγούν έναν τρομοκράτη, ενώ ρίχνουν βόμβες και σκοτώνουν παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους και καταστρέφουν σπίτια και γειτονιές. Τη Γάζα την ισοπέδωσαν και το ίδιο κάνουν τώρα στο Λίβανο. Αυτή είναι η κατάσταση και δεν ενδιαφέρεται κανείς. Ούτε η Ευρώπη, κανείς».

Αυτά τόνισε κατά τη χτεσινή της άφιξη από το Τελ Αβίβ μετά από δεκαήμερη κράτηση από τις ισραηλινές αρχές η Μαρία Νικηφόρου, μέλος της International Solidarity Movement (Διεθνής Κίνηση Αλληλεγγύης). Να υπενθυμίσουμε, ότι η Μ. Νικηφόρου βρισκόταν υπό κράτηση από την Παρασκευή 14 Ιούλη, μέχρι να αποφασίσουν οι δικαστικές αρχές του Ισραήλ αν θα της επιτραπεί η είσοδος στη χώρα, με την αιτιολογία ότι το ισραηλινό κράτος τη θεωρεί άκρως επικίνδυνη. Οπως μας είπε η ίδια, την πρώτη βδομάδα της κράτησης βρισκόταν σε απομόνωση, της είχαν πάρει το κινητό της τηλέφωνο, ενώ όλοι οι χώροι του κρατητηρίου παρακολουθούνταν από κάμερες.

«Αυτό φαίνεται που ενόχλησε τις ισραηλινές αρχές και την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, είναι ότι έχω πάει ήδη δύο φορές στα κατεχόμενα, προσπάθησα με εθελοντική εργασία να βοηθήσω τον παλαιστινιακό λαό. Και πάντα όλες οι ανθρωπιστικές οργανώσεις βοηθάμε με μη βίαιο τρόπο, όλες μας οι πράξεις είναι ειρηνικές», τόνισε μεταξύ άλλων.
απο την εφημερίδα "Ριζοσπάστης"

1 σχόλιο:

the_return είπε...

Ίσως ακουστώ εντελώς off,
όμως αν έχεις την καλοσύνη, διόρθωσε το "ενεργής" και αντικατέστησέ το με το "ενεργούς".

Σπουδαία η πληροφορία...τι άλλο θ'ακούσουμε...