Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2006

Προκλητική απόφαση του δικαστηρίου!

Καταδικάστηκε από το Ναυτοδικείο (Β ΄ βαθμός) ο Γιώργος Μοναστηριώτης γιατί αρνήθηκε το Νοέμβρη του 2000 να πάει στο Ιράκ , να συμβάλει στο έγκλημα , να γίνει τσιράκι των ΗΠΑ.
Ας είναι καλά οι δικαστές και η ανεξάρτητη δικαιοσύνη!
Κανένας τους δεν έχει δει εικόνες νεκρών αμάχων???Με μια άκρως προκλητική απόφαση το Αναθεωρητικό Δικαστήριο (β΄ βαθμός Ναυτοδικείου) Αθηνών έκρινε χτες ομόφωνα ένοχο για λιποταξία και καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή τον Γιώργο Μοναστηριώτη, ο οποίος το 2003 είχε αρνηθεί να ακολουθήσει πολεμική αποστολή στο Ιράκ με τη φρεγάτα «Ναβαρίνο», όπου και υπηρετούσε ως επαγγελματίας υπαξιωματικός με θητεία πενταετούς κατάταξης.
Χτες, δικάστηκε η έφεση που είχε υποβάλει κατά της απόφασης 509/2004 του Ναυτοδικείου Πειραιά που του είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 40 μηνών χωρίς μετατροπή και αναστολή. Ο Γ. Μοναστηριώτης το Νοέμβρη του 2000 κατατάχθηκε ως επαγγελματίας υπαξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό με θητεία 5ετούς κατάταξης. Το Μάη του 2003 αρνήθηκε να ακολουθήσει τη φρεγάτα «Ναβαρίνο», όπου υπηρετούσε, σε πολεμική αποστολή στο Ιράκ και αποχώρησε από τις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού. Στη συνέχεια, επιδίωξε την άρση του καθεστώτος συμμετοχής του στο στράτευμα. Αποτέλεσμα ήταν να κηρυχτεί σε λιποταξία και εν τέλει να καταδικαστεί από το Πενταμελές Ναυτοδικείο Πειραιά σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 4 μηνών χωρίς αναστολή, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στις φυλακές Κορίνθου.
Σημειώνεται ότι στο δικαστήριο εξέφρασαν, με ανακοινώσεις και ψηφίσματα, τη συμπαράστασή τους πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς, ενώ κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης οι Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης, καθηγητής Ποινικού Δικαίου, Στρατής Κόρακας, πρώην βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

Από το «Ριζοσπάστη»

1 σχόλιο:

Πάνος είπε...

Γιατί "προκλητική απόφαση"; Αφού ήταν επαγγελματίας ναυτόπαις, πενταετούς υποχρέωσης.

Ας πρόσεχε τι υπέγραφε όταν κατατάχτηκε....