Τρίτη, Νοεμβρίου 14, 2006

ΦΑΓΕ... διατροφικά σκάνδαλα!!!

Τα διατροφικά σκάνδαλα της ΦΑΓΕ συνεχίζονται… Μετά τα γιαούρτια total με μούχλα πριν ένα χρόνο τώρα και παιδικά γιαουρτάκια με γυαλιά!!!
Δεν είναι υπέροχο???
Αν οι μεγάλες βιομηχανίες έχουν τέτοια συμπεριφορά ας σκεφτούμε τι γίνεται στον υπόλοιπο χώρο των τροφίμων.
Οι ευθύνες είναι σε όλους μας. Από τους κρατικούς μηχανισμούς ελέγχου μέχρι τον καταναλωτή!
Γιατί ως καταναλωτές να δείχνουμε επιείκεια σε όλους αυτούς? Πότε θα καταλάβουμε τη δύναμη που έχουμε ως καταναλωτές?
Ας ξεκινήσουμε και τώρα την επίθεση… Αποχή από τα προϊόντα της ΦΑΓΕ!!
Η ΦΑΓΕ απλά ανακοίνωσε το συμβάν (που μάλλον έγινε αντιληπτό μετά από καταγγελία καταναλωτή)
Η ΦΑΓΕ υποστηρίζει τα ακόλουθα:

Ανακαλούνται από την ελληνική αγορά επιδόρπια γιαουρτιού junior της εταιρείας ΦΑΓΕ με γεύσεις μπανάνα, καραμέλα, κεράσι, πορτοκάλι, φράουλα και εμπλουτισμένο με βιταμίνες Α+D, με ημερομηνίες λήξης 4/12, 5/12, 6/12 και 7/12, λόγω πιθανότητας ύπαρξης θραύσματος κρυστάλλου στο προϊόν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.
Η εταιρεία με ανακοίνωσή της ζητάει από τους καταναλωτές που έχουν τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Διατροφικής Ενημέρωσης της εταιρείας για την αντικατάσταση του προϊόντος (τηλ. 800 11 28000 γραμμή καταναλωτών χωρίς χρέωση).
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, τα προϊόντα έχουν διατεθεί από την προηγουμενη εβδομάδα στην αγορά και μια μικρή ποσότητα έχει εξαχθεί στην Κύπρο. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε μια από τις τρεις γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο της Μεταμόρφωσης και πρόκειται για ατύχημα που οφείλεται σε θραύση γυάλινου προστατευτικού. Ενα μικρό τμήμα γυαλιού βρέθηκε σε συσκευασία και το υπόλοιπο τμήμα πάνω στο μηχάνημα της συσκευασίας.

2 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Tιποτε δεν ειναι τυχαιο.
Λιγο μετα τα μεσανυχτα θα μαθεις γιατι...

Ανδρέας είπε...

Συγνώμη, για ποιο πράγμα κατηγορείς την εταιρεία; Αποσύρει όλη την παρτίδα και σου αντικαθιστά δωρεάν το προϊόν. Τι παραπάνω δηλ. θα ήθελες να κάνουν;
Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι αποτελεί αιτία για μποϋκοτάζ άλλα ένδειξη πως έχουν την απαραίτητη ευαισθησία και ταχύτητα για να προλάβουν τις συνέπειες από απρόβλεπτα ατυχήματα στη γραμμή παραγωγής.
Τα περί ευθυνών στους κρατικούς μηχανισμούς και στους καταναλωτές μου θυμίζουν Ευαγγελάτο. Τι περίμενες δηλ., να περνά ένας ελεγκτής κάθε μέρα να δει μήπως έσπασε κανένα γυαλί στη γραμμή παραγωγής;