Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2006

Χούντα τότε , χούντα και σήμερα...

Κι όμως η χούντα ακόμη υπάρχει…
Άλλαξε μορφή…
Μας χάρισαν την ψευδαίσθηση της ψήφου και νομίζουμε ότι όλα τακτοποιήθηκαν…
Ξύλο τότε , ξύλο και τώρα…
Εργάτες , φοιτητές «περιποιούνται» καθημερινά με τα χημικά κοκτέιλ. Οι αγώνες ποινικοποιούνται. Η χούντα των δικαστών αποφασίζει και διατάζει… πρώτα και μόνο για εκείνους.
Μαύρο πολιτικό χρήμα εξαγοράζει υπουργούς , κυβερνήσεις. Κυκλώματα και ξανά κυκλώματα…
Δημοσιογράφοι ρουφιάνοι τσουτσέκια των αφεντικών τους επηρεάζουν την κοινή γνώμη. Πουλάνε το σχόλιο τους! Για τα αφεντικά τους και όχι για την ενημέρωση. Κακαουνάκηδες και Τράγκες παντού! Σε εφημερίδες , τηλεοράσεις , περιοδικά.

Παπάδες και αυτοί στο παιχνίδι. Ο Παρασκευαΐδης (ο αρχιεπίσκοπος με το ψευδώνυμο Χριστόδουλος) είναι αρχηγός της εκκλησίας και όλοι μας ξεχνάμε τη χουντική του δράση.

Και τότε σιωπή. Για να μην το ομολογήσουμε … Οι περισσότεροι έλληνες είχαν βολευτεί με τη χούντα. Μια χούφτα τρελών έκανε τη διαφορά. Οι άλλοι στο γύψο και στον εαυτούλη τους.
Και τώρα σιωπή. Που είναι η αλληλεγγύη μας σε αυτούς που αγωνίζονται? Που είναι η αντίδρασή μας όταν οι μπάτσοι βαράνε στο ψαχνό και ψεκάζουν με χημικά? Που είναι η αντίδρασή μας σε αυτά τα αρχίδια που ψηφίζουμε κάθε 4 χρόνια?

Σιωπή και γύψος. Μόνο που τώρα η χούντα είναι πιο έξυπνη. Μας έχει πάρει την αλήθεια και μας πουλάει «μαριονέτες» … που είμαστε όλοι εμείς…

5 σχόλια:

Krotkaya είπε...

σωστά. ας το θυμόμαστε που και που, καλο κανει.

Ανώνυμος είπε...

Όπως το λες φίλε. Μια χούφτα τρελών. Ούτε αριστεροί, ούτε δεξιοί, ούτε κεντρώοι, ούτε ανένταχτοι. ΤΡΕΛΟΙ! Τρελοί για δέσιμο!!! Αλλά... ωραίοι τρελοί! Τρελοί που η δίψα τους δεν ήταν να φέρουν φιλελευθερισμό ή κομμουνισμό ή αναρχία! Λίγο λευτεριά θέλαν οι άνθρωποι και να βόσκουν τα προβατάκια τους!

...ά, ρε τρέλα...

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Χουντα τοτε,χουντα τωρα,χουντα και μετα...
Η ιστορια επαναλαμβανεται καθως η αυτοκρατορια δεν θα φτασει ποτε στο τελος της...

s.frang είπε...

Εγώ, φίλε Γρηγόρη, διαπιστώνω μηδενισμό: Από την Ανατολή έβγαινε ο ήλιος τότε, από την Ανατολή βγαίνει και τώρα, τι άλλαξε λοιπόν;;

Γρηγόρης είπε...

@s.frang
μόνο τα πρόσωπα αλλαξαν... τα υπόλοιπα μένουν ίδια... υο ερώτημα είναι μήπως πρέπει να αλλάξουν οι μορφές του αγώνα?

@πρεζα tv
ηγ αυτοκρατορία φτάνειο στο τέλος όταν δεν θα υπάρχουν φυλακισμένοι... κυριολεκτικά φυλακισμένοι διότι τότε θα σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και αγωνιστές..