Κυριακή, Ιανουαρίου 14, 2007

Οδηγίες για λούφα και απαλλαγή !!!

Η λούφα και το βύσμα στο Στρατό δεν είναι κάτι το καινούριο! Απορώ με όλους αυτούς του πολιτικούς και δημοσιογράφους που από συνήθεια «πέφτουν από τα σύννεφα».

Βέβαια τώρα το σκηνικό έχει πάρει άλλη διάσταση. Δε μιλάμε για απλή λούφα αλλά για απαλλαγή χωρίς να περάσεις την πύλη από κανένα κέντρο νεοσύλλεκτων ή από κανένα στρατιωτικό νοσοκομείο. Αυτό ισχύει για τους «έχοντες και κατέχοντες».
Αλλά και για τους «μη έχοντες» υπάρχει λύση. Και επειδή ως blog υποστηρίζουμε ιδεολογικά τους «μη έχοντες» ιδού μερικές οδηγίες για λούφα!!!

Καταρχήν ο υποψήφιος στρατεύσιμος θα πρέπει να αποφασίσει αν επιθυμεί να υπηρετήσει ή όχι. Πιστέψτε με είναι ζήτημα επιλογής και μόνο. Ο Στρατός είναι τόσο μπουρδέλο που πραγματικά μπορείς να κάνεις ότι επιθυμείς.

Σε περίπτωση που δεν επιθυμείς να στρατευτείς πρέπει να αποφασίσεις ποιο «Ι5» θα πάρεις. Αν θα πάρεις για λόγους ψυχιατρικούς ή για λόγους υγείας.
Το ψυχιατρικό είναι και το πιο εύκολο. Με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου και με συγκεκριμένες οδηγίες θα περάσεις τρεις φορές από την επιτροπή απαλλαγών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στη Πεντέλη και θα καθαρίσεις με οριστική απαλλαγή. Το θέμα είναι ότι οι γιατροί που είναι σε αυτές τις επιτροπές φοβούνται μην τους κάτσει η στραβή. Και ποια είναι η στραβή? Να αναγκάσουν κάποιον με ψυχιατρικό πρόβλημα να υπηρετήσει και να κατά τη διάρκεια της θητείας τους να αυτοκτονήσει ή να προκαλέσει ζημιά σε άλλο στρατεύσιμο. Οπότε αν το «παίξεις» σωστά ακόμη και οι στρατιωτικοί γιατροί έχουν επιφυλάξεις με πολύ άνεση θα σου χορηγήσουν την πολυπόθητη απαλλαγή.
Η οριστική απαλλαγή για λόγους υγείας είναι και οι πιο δύσκολη. Ο καλύτερος λόγος είναι τα προβλήματα στη μέση και στη σπονδυλική στήλη. Είναι προβλήματα που δεν ανιχνεύονται με αντικειμενικό τρόπο από ιατρικές εξετάσεις παρά μόνο από τα συμπτώματα που λέει που ο ασθενής. Χρειάζεται πολύ προσπάθεια και να τύχεις και σε επιεική επιτροπή απαλλαγών.
Σε περίπτωση που αποφασίσεις να υπηρετήσεις τη θητεία σου και πάλι έχεις δύο επιλογές. Να υπηρετήσεις ένοπλη θητεία ή άοπλη θητεία.
Το καλό με την άοπλη θητεία είναι ότι δεν έχεις σκοπιές και ασκήσεις αλλά έχει πολύ αγγαρεία. Άοπλη θητεία κάνεις πολύ εύκολα!!!! Ένα εικονικό πρόβλημα όρασης , λίγος πόνος στη μέση , λίγη μελαγχολία και η επιτροπή απαλλαγών πολύ εύκολο θα σου χαρίσει ένα Ι3 ή Ι4 άοπλο. Οπότε ξέχνα σκοπιά και ασκήσεις.
Σε περίπτωση που θέλεις όμως να είσαι μάχιμος και πάλι υπάρχει λύση να περάσεις καλά. Όταν παρουσιαστείς μην αναφέρεις πράγματα που θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα. Μην δηλώσεις ότι έχεις δίπλωμα οδήγησης , μην δηλώσεις ότι ξέρεις από οικοδομικές η σιδηρουργικές εργασίες , μη δηλώσεις ότι ξέρεις από μαγειρική. Αντίθετα δήλωσε έστω και ψέματα ότι ξέρεις από Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές , ξένες γλώσσες , συστήματα επικοινωνίας. Αυτή θα είναι και η αρχή για να βυσματωθείς. Όταν παρουσιαστείς στη μονάδα σου (μετά από το κέντρο) ο διοικητής σου θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει αυτά που ξέρεις και θα περάσεις μερικές ώρες σε κάποιο γραφείο. Αν παρόλα αυτά είναι «μαύρη» η μονάδα και ΟΛΟΙ τρέχουν και πάλι υπάρχει λύση. Ξεκίνα δυναμικά και διεκδίκησε ότι προβλέπεται! Μην επιτρέψεις σε ΕΠΟΠ και άλλους μαλάκες να σε τρέξουν. Ξεκίνα και παίξ’ το λίγο ψυχάκιας. Θα σε «φας» μερικές ημέρες φυλακή αλλά σε μάθουν και σε αφήσουν στην ησυχία τους. Οι στρατιωτικοί είναι τόσο ηλίθιοι που φοβούνται μήπως εσύ πάθεις τίποτα και καταστραφεί η καριέρα τους. Εκμεταλλεύσου στο έπακρο αυτό το φόβο τους.
Αν που και που κάνεις κανένα τσιγαριλίκι ο στρατός θα είναι ο παράδεισος σου. Δικτυώσου με τους παλιούς φαντάρους και θα σε έχουν στα όπα - όπα! Αν έχεις άκρες και μπορείς να φέρνεις εμπόρευμα τότε θα είσαι ο άρχοντας! Θα λιώσεις στον ύπνο και στη ξάπλα!

Αυτά και μην ανησυχείς υποψήφιε φαντάρε. Δε χρειάζεται να πληρώσεις για απαλλαγή ή να βρεις βύσμα για να περάσεις καλά. Θέλει μόνο να είσαι αποφασισμένος!!!
Όπως πηγαίνεις σε ένα μπουρδέλο και είσαι αποφασισμένος το ίδιο κάνε και στο στρατό.
Γάμησέ τους!!!!!!!!!

1 σχόλιο:

Nikos είπε...

Εξακολουθω να πιστευω οτι ο πιο σιγουρος τροπος να παρει κανεις απαλλαγη ειναι να δηλωσει ομοφυλοφιλος, δεν χρειαζεται να εινα πραγματικα, και δεν μπορει να ελεγχτει.