Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2007

H αφα-CIA της δημοκρατίας

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 64 στάσεις στην Ελλάδα και 57 στην Κύπρο έκαναν τα αεροπλάνα της CIA που μετέφεραν στο Γκουαντάναμο υπόπτους για τρομοκρατικές πράξεις όπως καταγράφει σχέδιο ψηφίσματος που ενέκρινε χθες στις Βρυξέλλες η αρμόδια για το θέμα εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ειδικότερα, στην πρόταση ψηφίσματος της εξεταστικής επιτροπής καταγράφεται ότι την περίοδο 2001-2005 εντοπίστηκαν τουλάχιστον 1.245 ύποπτες περιπτώσεις πτήσεων στην Ευρώπη. Ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις αφορούν πτήσεις που εκτελέστηκαν από τη CIA εντός του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου, ενώ άλλες αφορούν στάσεις αεροσκαφών σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια.
Στη σχετική με το ζήτημα έκθεση περιλαμβάνεται επίσης ένας κατάλογος χωρών στις οποίες πιστεύεται πως έχουν γίνει στάσεις αεροσκαφών τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τη CIA. Στον κατάλογο αυτό εμφανίζεται η Μεγάλη Βρετανία με 170 στάσεις, η Ιρλανδία με 147, η Πορτογαλία με 91, η Ισπανία με 68, η Ελλάδα με 64, η Κύπρος με 57, η Ιταλία με 46, η Ρουμανία με 21 και η Πολωνία με 11 στάσεις. Αξιοσημείωτο είναι ασφαλώς το γεγονός ότι πλην της Ελλάδας και της Κύπρου όλες οι λοιπές χώρες οι οποίες αναφέρονται έλαβαν ενεργό μέρος στην επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την Ελλάδα, η πρόταση ψηφίσματος περιλαμβάνει ένα ειδικό κεφάλαιο στο οποίο επισημαίνεται ότι η επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία για τις 64 στάσεις που πραγματοποίησαν σε ελληνικούς αερολιμένες αεροσκάφη που χρησιμοποιούνταν από τη CIA και, σε πολλές περιπτώσεις, προέρχονταν ή είχαν προορισμό χώρες που σχετίζονται με κυκλώματα έκτακτων παραδόσεων και μεταφορές κρατουμένων». Στο ίδιο κεφάλαιο εκφράζεται ακόμη δυσαρέσκεια για τις στάσεις που πραγματοποίησαν στην Ελλάδα αεροσκάφη που έχει αποδειχθεί ότι χρησιμοποιήθηκαν από τη CIA για τη μεταφορά στο Γκουαντάναμο των Ahmed Agiza, Mohammed El-Zari, Bisher Al-Rawi, Jamil El-Banna, Abou Elkassim Britel, Khaled El-Masri, Binyam Mohammed και Maher Arar.
Τέλος, ειδική αναφορά γίνεται και στην Κύπρο, όπου στο σχετικό κεφάλαιο «εκφράζεται σοβαρή ανησυχία σχετικά με τις 57 στάσεις που πραγματοποίησαν σε κυπριακούς αερολιμένες αεροσκάφη που χρησιμοποιούνταν από τη CIA και, σε πολλές περιπτώσεις, προέρχονταν ή είχαν προορισμό χώρες που σχετίζονται με κυκλώματα έκτακτων παραδόσεων και μεταφορές κρατουμένων.

Το ότι η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική και ανεξάρτητη χώρα αποδεικνύεται παραμύθι. Η εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις πτήσεις της CIA αναφέρει ότι από την Ελλάδα έγιναν 64 στάσεις αεροπλάνων από το 2001 έως 2005.
Η δημοκρατική χώρα μας χρησιμοποιήθηκε για να οδηγηθούν κάποιοι άνθρωποι στο Γκουαντάναμο! Και σε τέτοιες περιπτώσεις κανείς δεν μπορεί να πει δεν γνώριζα! Από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο κυβερνητικό βουλευτή. Αν υπάρχει ίχνος πολιτικής ευαισθησίας κάποιοι πρέπει να ζητήσουν τουλάχιστον μια συγνώμη από τους Έλληνες μια και η χώρα τους συναίνεση στο έγκλημα του Γκουάνταναμο.
Αναρωτιέμαι μήπως ζούμε σε μια πολιτεία των ΗΠΑ και εκτελούμε τις εντολές της CIA.
Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: