Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2007

Πλήρωσε το γαμήσι με τη ζωή του!

Παρακολουθώ τις εξελίξεις γύρω από τη δολοφονία του Διοικητή του ΙΚΑ.
Τα ΜΜΕ αρνούνται να πουν άλλη μια φορά τα πράγματα με το όνομά τους:
Ένας άνθρωπος πλήρωσε το γαμήσι με τη ζωή του.

Κλασική υπόθεση πάθους και συζυγικής απιστίας.
Σε μια ιστορία που όλοι είναι θύματα.

Πρώτο θύμα ο μακαρίτης και διοικητής του ΙΚΑ. 66 ετών και πηδούσε την υφισταμένη του! Την υπάλληλό του. Και αν το δούμε και λίγο κυνικά είπαμε να μας γαμούν οι προϊστάμενοι μας μεταφορικά και όχι κυριολεκτικά!

Δεύτερο θύμα ο κερατάς και δολοφόνος. Γνώριζε λένε οι δημοσιογράφοι από το Σεπτέμβρη για τη σχέση της γυναίκας του. Ήθελε να κουβεντιάσει πολιτισμένα με το διοικητή του ΙΚΑ αλλά εκείνος στη μοιραία συνάντηση τον απώθησε. Είναι να μην εξοργιστεί ο άνθρωπος? Πόσο θα άντεχε να είναι και κερατάς και δαρμένος.

Θύμα και το «αντικείμενο του σκανδάλου». Θέλεις κυρία μου να πηδιέσαι? Κάντο με στυλ και με σωστό τρόπο. Που πας στο πατρικό σου σπίτι να πηδηχτείς? Δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα ψάξει ο άντρας σου? Και για να μιλήσω σοβαρά αν θέλεις να το κάνεις πάρε διαζύγιο διότι η κοινωνία μας δεν αποδέχεται τη πολυγαμία. Από τη στιγμή που έχεις μεγάλα παιδιά πολύ πιο εύκολα χωρίζεις. Και το πιο αισχρό για μένα είναι ότι αυτή η γυναίκα δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Προσπάθησε να παραπλανήσει αρχικά την αστυνομία και μετά υποστηρίζει ότι φοβήθηκε και κλειδώθηκε μέσα στο σπίτι. Σε αντίθεση με τον άντρα της που υποστηρίζει ότι μαζί προσπάθησαν να βοηθήσουν και να σκουπίσουν τα αίματα του μακαρίτη. Κυρία να σου μιλήσω ολίγον κυνικά να ξέρεις ότι η πουτανιά θέλει αρχίδια!!! Όχι μόνο αρχίδια για το πήδημα αλλά και στη συμπεριφορά.

Για μένα το πιο τραγικό πρόσωπο είναι η γυναίκα του διοικητή του ΙΚΑ. Απουσίαζε στο εξωτερικό όταν έγινε αυτό ο φόνος. Σκέφτομαι αυτόν τον άνθρωπο. Ξαφνικά μαθαίνει ότι ο άντρας της είναι νεκρός από ένα μια παράνομη σχέση. Πως νιώθει άραγε? Θλίψη για το χαμό του άντρα της ή οργή για τις απιστίες του? Και ακόμη πιο τραγικό είναι ότι όλα αυτά τα έμαθε από την τηλεόραση. Μιλάμε για τον ορισμό της τραγωδίας. Τραγικά πρόσωπα και τα παιδιά των δύο οικογενειών.

Όλα αυτές οι σκέψεις δεν είναι ηθικολογία. Είναι μια πραγματικότητα σε μια κοινωνία που δεν αποδέχεται την πολυγαμία. Μας εκπαιδεύουν από το σπίτι και την οικογένεια για τη μονογαμία του ανθρώπου. Κόντρα στη φύση του. Μονογαμία που δεν υπάρχει ούτε στα ζώα.
Βέβαια η φίλη μου που έχει ζήσει «σεξουαλικά» τη ζωής της πλέον υποστηρίζει ότι η μονογαμία είναι μαγκιά και μεγάλη κατάκτηση. Μονογαμία από υπερβολική αγάπη! Όχι από καταπίεση. Μάλιστα , έτσι συμφωνώ.
Αλλά και πάλι σε μια ηλικία 66 ετών όπως ήταν ο μακαρίτης ήθελε την ανανέωσή του. Μετά από τόσα χρόνια γάμου... Μια ανανέωση που έγινε αιώνια... το γαμήσι έγινε θάνατος!!!

Πλήρωσε το γαμήσι με τη ζωή του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: